Klaar om jouw verhaal te vertellen

Ons - metaal - verhaal in Watou begint in 1878. De kleine 'smesse' van toen -'t Rattekot - is ondertussen flink uitgebreid en omgetoverd tot Made in Inox, een modern atelier, uitgerust met nieuwe technologie en software. De passie voor het vak en het materiaal is gebleven, net zoals de passie voor kwaliteit en dienstverlening.

Het verhaal van Made in Inox in de krant

Klik hier om de krant te lezen.

Een sterk team

Er zijn heel wat redenen om met ons in zee te gaan. De allerbelangrijkste? Ons team. Elk van onze collega's is een vakman die al jaren bij Made in Inox aan de slag is en sterk betrokken is bij het bedrijf. Hij/zij legt de lat hoog om jouw project tot in de puntjes uit te voeren. Maak kennis met ons team.

team Made in Inox
atelier Made in Inox

Ons atelier: veel meer dan een productiehal

Ons atelier is uitgerust met de allernieuwste technologie en software. Maar meer dan dat is het ook een plek van inspiratie, samenwerking en overleg. De deuren van ons atelier - en van onze vergaderruimte - staan wijd open voor iedereen die betrokken is bij een (groter) bouw- of ontwerpproject.

Lees meer over onze aanpak.

Heden en verleden verbinden

Made in Inox zou niet zijn wat het is zonder die rijke geschiedenis. Daarom brengen we die geschiedenis tot leven binnen ons bedrijf. Het originele gemetselde smidsevuur, de aambeelden, werkbanken, tangen, blaasbalg, enz. van onze (groot-)ouders werden in eer hersteld en kregen een plaats in smidse 't Rattekot, dat een educatieve rol speelt. Ook in Forges de belles Histoires, een uniek ruimte in onze bedrijfsgebouwen, brengen we de verhalen van onze voorouders tot leven. Onze voorouders zelf blijven trouwens voortleven in de namen van onze trappenleuningen/balustrades en brievenbussen.

Onze geschiedenis

Onze roots gaan terug tot smidse 't Rattekot, een 'smesse' (smederij) annex ijzerwinkel die de overgrootouders van Pol, Jules en Leonie Verhille-Dujardein  in 1878 uitbaatten in het gehucht 't Rattekot van Watou, op de grens tussen Frankrijk en België. In de loop der jaren verdrong de industrialisering in de landbouw de klassieke boerensmid en noopte tot innovatie.

Toen Pol Cauwelier de familiezaak besliste verder te zetten, introduceerde hij meer en meer producten uit - roestvast  - staal in het aanbod. Dankzij mooie opdrachten voor designicoon Top-Mouton vertrouwden steeds meer interieurontwerpers en architecten op Made in Inox. Maar ook particulieren vinden in ons aanbod een kwalitatief product waar ze vele jaren lang plezier van hebben.

De omgeving

Made in Inox is gevestigd in het gehucht 't Rattekot in de Steenvoordestraat te Watou, een welgekend dorp.

Watou, het dorp van hoge gisting verwijst letterlijk naar de twee brouwerijen met bieren van hoge gisting uit het dorp en figuurlijk naar het bloeiende verenigingsleven in Watou en naar de kwaliteit van de twee bekendste exportproducten, het Kunstfestival Watou en het Gregoriaans festival van Watou.

Meer informatie op www.watou.com