140 jaar

We leggen de laatste hand aan de uitgave van onze jubileumkrant Forge de belles histoires. Deze verschijnt op 18 september en wordt bedeeld in iedere brievenbus van Groot-Poperinge.

Nieuwsbericht

Zomerverlof

Made in Inox zal gesloten zijn van 20/7/19 tot en met 18/8/19.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie toe.

Fons Leroy op bezoek in Made in Inox

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB gaat binnenkort met pensioen. Door een uitwisselingsstage via Unizo is Fons in 2009 in ons bedrijf terecht gekomen en hielp hij mee op de werkvloer. Vorige week kwam hij nog eens op bezoek en we vierden hem op gepaste wijze. We overhandigden hem een mooie tekening van tekentalent Xavier Truant en onze stagiair en jobstudent maakten voor hem een robot.

Fijne herinneringen om te koesteren.

Samenwerking met VTI Ieper

Vandaag ontvingen we de leerlingen van 4de jaar MT van het VTI Ieper. Ze kregen er een uitgebreide rondleiding en ze maakten een raket 'geef je talent alle ruimte' die ze als aandenken mee naar huis namen. We gaven hen de boodschap dat ze met hun slimme handen zich op hun talent moeten inzetten.

De leerlingen van het 4de jaar M(echanische) T(echnieken) maakten voor Erfgoeddag van 28 april ll technische tekeningen en combineerden hun technische kennis met praktische verspaningstechnieken om schaalmodellen te maken van diverse metaalbewerkingsmachines. Ze gebruikten daarvoor verschillende materialen (ferro- en non-ferromatalen). 

Erfgoeddag

Smidje smee van 't Rattekot

De smid van 't Rattekot toont je hoe hij vroeger met hamer en aambeeld gereedschap maakte. De vierdejaars van het VTI Ieper ontwierpen miniatuur metaalbewerkingsmachines en visualiseerden hiervan het vervaardigingsproces. De 5de klas van De Torteltuin vertelt je over het maakproces in Made in Inox. Speurneuzen kunnen een boeiende bedrijfszoektocht spelen, gemaakt door de basisschool De Waaier uit Watou. Ook de creaties van de kunstenroute van basisschool Klavertje 3 uit Oostvleteren kan je bewonderen. Kortom, voor klein en groot zijn er doe-activiteiten.

https://www.facebook.com/cozeven/videos/1750511791715045/

EN1090

Met trots melden we u dat we opnieuw het EN1090 certificaat behaalden en dit voor 3 jaar.

Transitiecirkel met Annelien Jonckheere

Op de personeelsdag werkten we samen met Annelien Jonckheere rond de transitiecirkel.

Gelukkig Nieuwjaar

Made in Inox wenst u en uw familie een vreugdevol, gezond 2019.

Kerst en Nieuwjaar

Made in Inox gaat er even tussenuit van 25 december 2018 tot en met 1 januari 2019.

We wensen u en uw familie fijne Kerstdagen toe en een vreugdevol, gelukkig en gezond 2019.

telenet onderbreking

Telenet onderbreking

Op ma 3/12 en woe 5/12 voert Telenet werken uit in de Steenvoordestraat. Ons netwerk zal op deze dagen onderbrekingen ondervinden tussen 7u30 en 18u.

Spijtig genoeg kunnen we uw oproepen daardoor niet beantwoorden en ook e-mails zullen hierdoor vertraging oplopen.

Voor dringende zaken kunt u steeds Pol bereiken op gsm 0497/03 08 71.

Onze oprechte excuses voor dit ongemak en bedankt voor uw begrip.

Hoe omgaan met verlies? Lezing door Marc Vande Gucht

Marc Vande Gucht, vader van Joke die op 27 mei 2003 uit het leven stapte. is medestichter van het Fonds GavoorGeluk dat depressie en suïcide in Vlaanderen wil helpen voorkomen. 

Met het Fonds GavoorGeluk willen 2 vaders, de 2 stichters,  doen voor anderen wat ze voor hun eigen kind niet meer kunnen doen: een warme samenleving creëren die rekening houdt met ieders kwetsbaarheid, en zo de vluchtweg van zelfdoding verspert.

Marc vertelt over de impact van een trauma op een individu, op een gezin – ook na 15 jaar. Hoe anders zien we de dingen? Loslaten, wat is dat precies? Het evenwicht tussen ratio en emotie. Een onderwijssysteem dat jongeren veerkrachtig maakt.  De kracht van vertrouwen.

Kortom hoe weerbaarheid verhogen, hoe omgaan met verlies, diversiteit, instabiliteit. Mens erger je wel! Droom je droom en verspil geen kostbare tijd.

Inschrijven: marleen.baelde@madeininox.be  0497/03 08 67

60 jaar huwelijk

Op 20 november 1958  trouwden Noël Cauwelier en Godelieve Delalleau, de 3de generatie in ons familieverhaal. Zij is de kleindochter van Jules Verhille en Leonie Dugardein die in 1878 de hoefsmederij van 't Rattekot verder zetten.

Dag van de Ondernemer

Liantis zet Made in Inox en andere ondernemers in de kijker op de Dag van de Ondernemer. Een mooie waardering!

Belettering in gelakt staal

Vandaag plaatsten we de belettering van de vakantiewoning 'het Douviehuis'. De gelakte stalen letters vormen een mooi contrast tegen de rode stenen muur.

Benieuwd naar meer? Bekijk onze andere projecten in belettering.

 

See & Smile

Martine op missie.

Hartverwarmend: patiënten na operatie met zonnebrillen van onze actie voor See & Smile

Herdenking Isabel - benefietavond

5 jaar geleden namen we afscheid van Isabel. We nodigen je uit om Isabel een glimlach te schenken. 

Made in Inox steunt See & Smile

Op 23 augustus geven we de aftrap van onze actie ten voordele van de vzw See & Smile, een groep Belgische dokters en verpleegsters die in Azië en Afrika mensen met oog- en tandproblemen opereren om hen weer een menswaardig bestaan te geven.

 

Made in Inox steunt See & Smile

Doortocht Vierdaagse van de IJzer

We blikken terug op een heel geslaagde doortocht van de Vierdaagse. De start van ons 140 jarig bestaan is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Vele wandelaars wandelden door ons bedrijf en steunden See & Smile: ze kochten een eendje of bril en schonken ons met plezier hun glimlach. Geniet mee van de lachende gezichten op onze facebookpagina in het album See & Smile 23-08-2018.

Vierdaagse van de IJzer bij Made in Inox

Made in Inox viert zijn 140ste verjaardag en dat moet gevierd worden. We geven de aftrap met een originele actie: op 23 augustus stappen de wandelaars die aan de Vierdaagse van de IJzer deelnemen dwars door de gebouwen van Made in Inox.