Martine D'hondt vertelt haar 'missie'verhaal

Martine D'hondt is onlangs op 14de missie geweest. Deze keer naar Cascas - Senegal. Als vrijwilligster van VZW See&Smile gaat een tweetal keer per jaar mee op missie. Martine heeft van haar werk haar hobby gemaakt.

Ze is te gast in Made in Inox met haar "missie"verhaal op vrijdag 4 oktober 2019 om 19u30.

Inkom: €5 - Opbrengst gaat naar de VZW See&Smile. 

Info: marleen.baelde@madeininox.be  0497/030867 en volg ons op facebook.

Lees ook het krantenartikel over Martine in onze jubileumkrant 'Forge de Belles Histoires'

 

Nieuwsbericht

Verjaardagskrant 'Forge de Belles Histoires'

Vandaag is het zover. Bij de inwoners van Groot-Poperinge steekt onze verjaardagskrant 'Forge de Belles Histoires in de bus. Heb jij ze al ontvangen? Benieuwd naar meer? Blijf ons volgen op facebook  en de website. Ook als niet-Poperingenaar kom je heel wat te weten over wie we zijn en wat we doen en natuurlijk kan je ook deelnemen aan onze wedstrijd. 

Verjaardagskrant Forge de Belles Histoires

Nog een paar dagen en het is zover. Woensdag valt bij de bewoners van Groot-Poperinge onze verjaardagskrant 'Forge de Belles Histoires' in de bus.

140 jaar

We leggen de laatste hand aan de uitgave van onze jubileumkrant Forge de belles histoires. Deze verschijnt op 18 september en wordt bedeeld in iedere brievenbus van Groot-Poperinge.

Zomerverlof

Made in Inox zal gesloten zijn van 20/7/19 tot en met 18/8/19.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie toe.

Fons Leroy op bezoek in Made in Inox

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB gaat binnenkort met pensioen. Door een uitwisselingsstage via Unizo is Fons in 2009 in ons bedrijf terecht gekomen en hielp hij mee op de werkvloer. Vorige week kwam hij nog eens op bezoek en we vierden hem op gepaste wijze. We overhandigden hem een mooie tekening van tekentalent Xavier Truant en onze stagiair en jobstudent maakten voor hem een robot.

Fijne herinneringen om te koesteren.

Samenwerking met VTI Ieper

Vandaag ontvingen we de leerlingen van 4de jaar MT van het VTI Ieper. Ze kregen er een uitgebreide rondleiding en ze maakten een raket 'geef je talent alle ruimte' die ze als aandenken mee naar huis namen. We gaven hen de boodschap dat ze met hun slimme handen zich op hun talent moeten inzetten.

De leerlingen van het 4de jaar M(echanische) T(echnieken) maakten voor Erfgoeddag van 28 april ll technische tekeningen en combineerden hun technische kennis met praktische verspaningstechnieken om schaalmodellen te maken van diverse metaalbewerkingsmachines. Ze gebruikten daarvoor verschillende materialen (ferro- en non-ferromatalen). 

Erfgoeddag

Smidje smee van 't Rattekot

De smid van 't Rattekot toont je hoe hij vroeger met hamer en aambeeld gereedschap maakte. De vierdejaars van het VTI Ieper ontwierpen miniatuur metaalbewerkingsmachines en visualiseerden hiervan het vervaardigingsproces. De 5de klas van De Torteltuin vertelt je over het maakproces in Made in Inox. Speurneuzen kunnen een boeiende bedrijfszoektocht spelen, gemaakt door de basisschool De Waaier uit Watou. Ook de creaties van de kunstenroute van basisschool Klavertje 3 uit Oostvleteren kan je bewonderen. Kortom, voor klein en groot zijn er doe-activiteiten.

https://www.facebook.com/cozeven/videos/1750511791715045/

EN1090

Met trots melden we u dat we opnieuw het EN1090 certificaat behaalden en dit voor 3 jaar.

Transitiecirkel met Annelien Jonckheere

Op de personeelsdag werkten we samen met Annelien Jonckheere rond de transitiecirkel.

Gelukkig Nieuwjaar

Made in Inox wenst u en uw familie een vreugdevol, gezond 2019.

Kerst en Nieuwjaar

Made in Inox gaat er even tussenuit van 25 december 2018 tot en met 1 januari 2019.

We wensen u en uw familie fijne Kerstdagen toe en een vreugdevol, gelukkig en gezond 2019.

Telenet onderbreking

Op ma 3/12 en woe 5/12 voert Telenet werken uit in de Steenvoordestraat. Ons netwerk zal op deze dagen onderbrekingen ondervinden tussen 7u30 en 18u.

Spijtig genoeg kunnen we uw oproepen daardoor niet beantwoorden en ook e-mails zullen hierdoor vertraging oplopen.

Voor dringende zaken kunt u steeds Pol bereiken op gsm 0497/03 08 71.

Onze oprechte excuses voor dit ongemak en bedankt voor uw begrip.

telenet onderbreking

Hoe omgaan met verlies? Lezing door Marc Vande Gucht

Marc Vande Gucht, vader van Joke die op 27 mei 2003 uit het leven stapte. is medestichter van het Fonds GavoorGeluk dat depressie en suïcide in Vlaanderen wil helpen voorkomen. 

Met het Fonds GavoorGeluk willen 2 vaders, de 2 stichters,  doen voor anderen wat ze voor hun eigen kind niet meer kunnen doen: een warme samenleving creëren die rekening houdt met ieders kwetsbaarheid, en zo de vluchtweg van zelfdoding verspert.

Marc vertelt over de impact van een trauma op een individu, op een gezin – ook na 15 jaar. Hoe anders zien we de dingen? Loslaten, wat is dat precies? Het evenwicht tussen ratio en emotie. Een onderwijssysteem dat jongeren veerkrachtig maakt.  De kracht van vertrouwen.

Kortom hoe weerbaarheid verhogen, hoe omgaan met verlies, diversiteit, instabiliteit. Mens erger je wel! Droom je droom en verspil geen kostbare tijd.

Inschrijven: marleen.baelde@madeininox.be  0497/03 08 67

60 jaar huwelijk

Op 20 november 1958  trouwden Noël Cauwelier en Godelieve Delalleau, de 3de generatie in ons familieverhaal. Zij is de kleindochter van Jules Verhille en Leonie Dugardein die in 1878 de hoefsmederij van 't Rattekot verder zetten.

Dag van de Ondernemer

Liantis zet Made in Inox en andere ondernemers in de kijker op de Dag van de Ondernemer. Een mooie waardering!

Belettering in gelakt staal

Vandaag plaatsten we de belettering van de vakantiewoning 'het Douviehuis'. De gelakte stalen letters vormen een mooi contrast tegen de rode stenen muur.

Benieuwd naar meer? Bekijk onze andere projecten in belettering.

 

See & Smile

Martine op missie.

Hartverwarmend: patiënten na operatie met zonnebrillen van onze actie voor See & Smile

Herdenking Isabel - benefietavond

5 jaar geleden namen we afscheid van Isabel. We nodigen je uit om Isabel een glimlach te schenken. 

Made in Inox steunt See & Smile

Made in Inox steunt See & Smile

Op 23 augustus geven we de aftrap van onze actie ten voordele van de vzw See & Smile, een groep Belgische dokters en verpleegsters die in Azië en Afrika mensen met oog- en tandproblemen opereren om hen weer een menswaardig bestaan te geven.