Hoe omgaan met verlies? Lezing door Marc Vande Gucht

Marc Vande Gucht, vader van Joke die op 27 mei 2003 uit het leven stapte. is medestichter van het Fonds GavoorGeluk dat depressie en suïcide in Vlaanderen wil helpen voorkomen. 

Met het Fonds GavoorGeluk willen 2 vaders, de 2 stichters,  doen voor anderen wat ze voor hun eigen kind niet meer kunnen doen: een warme samenleving creëren die rekening houdt met ieders kwetsbaarheid, en zo de vluchtweg van zelfdoding verspert.

Marc vertelt over de impact van een trauma op een individu, op een gezin – ook na 15 jaar. Hoe anders zien we de dingen? Loslaten, wat is dat precies? Het evenwicht tussen ratio en emotie. Een onderwijssysteem dat jongeren veerkrachtig maakt.  De kracht van vertrouwen.

Kortom hoe weerbaarheid verhogen, hoe omgaan met verlies, diversiteit, instabiliteit. Mens erger je wel! Droom je droom en verspil geen kostbare tijd.

Inschrijven: marleen.baelde@madeininox.be  0497/03 08 67

Fonds GavoorGeluk

“We willen de portie geluk waar ieder recht op heeft zichtbaar maken, voor iedereen. De samenleving organiseert structureel te veel drempels voor jongeren om toegang te hebben tot hulp en zo te voorkomen dat ze uit de bocht gaan. Wij willen daar met het Fonds verandering in brengen. De weerbaarheid van jongeren verhogen is onze levensmissie geworden. We willen bijdragen aan het bruto nationaal geluk in de samenleving. Het doet pijn dat het niet is gelukt voor Joke. Maar we kunnen een bijdrage leveren zodat het morgen – waar dan ook – een strohalm kan betekenen voor iemand anders. Dat is pure winst.”                             Marc Vande Gucht